Vijesti iz Orebića i s Pelješca

Srijeda, 16 Listopad 2013 12:12

Akcija darivanja krvi sutra u Orebiću

Gradsko društvo Crvenog križa Korčula poziva vas da dođete na akciju darivanja krvi u četvrtak 17.10.2013 god. u hotelu Orsan  Orebiću.

Kako saznajemo iz Hrvatskog autokluba, do 14. listopada do 6 sati, na Pelješcu je zatvorena državna cesta D414 na lokaciji Kozje ždrilo. Obilazak: D414-Žuljana-Trstenik-D414 (jednosmjerni semaforima reguliran promet).

Crveni križ Korčula ove godine se pridružio ostalim društvima Crvenog križa u provođenju akcije  „ Solidarnost na djelu"  pod motom „Suosjećam, Djelujem, Volontiram i Pomažem“. Akciju je po prvi puta  u isti dan provedena u Korčuli, Orebiću, Blatu i Smokvici u suradnji sa općinskim aktivima Crvenog križa i Klubom dobrovoljnih darivatelja  krvi Blato. Prikupljeno je 4,5 tone odjeće, 302 para cipela, 50 kompleta posteljine, 23 deke, 15 paketa hrane i 700 kn novčanih donacija . U akciji je sudjelovalo 23 volontera.
Zahvaljujemo svim ljudima koji su podržali ovu akciju, vrijednim volonterima, bez čije pomoći i humanosti ne bi uspjeli prikupiti ovoliko dobara. Zahvaljujemo vatrogascima iz Korčule i Orebića, Općini Smokvica i Blato  što su nam ustupili svoje prostorije za sabirno mjesto i na pruženoj pomoći u provođenju akcije. 
Također su nam pomogli  HTP Orebić koji nam je ustupio svoj kombi, auto prijevoznik Ivan Pecotić  koji će  dostaviti prikupljena dobra u Crveni križ Benkovac. Svima zajedno, u ime onih kojima će ova pomoć dobro doći još jedan put od srca hvala! - Crveni križ, gradsko društvo Korčula
 

Održano je prvo ročište u predstečajnoj nagodbi za hotelsko - turističko poduzeće Orebić.

Proteklog vikenda, petog i šestog listopada, održana je Međunarodna utrka na brdskim stazama Nagrada Dubrovnik 2013. "Memorijal Željko Đuratović".

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku