19. Olimpijski festival dječjih vrtića u Kuni – fotogalerija

Foto i galerija: I. Dajak | Orebić.com.hr

U Kuni je u subotu, 10. lipnja, nakon dvogodišnje stanke, na igralištu HNK Rât održan 19. Olimpijski festival dječjih vrtića.

Uz domaćina – Orebić, nastupile su ekipe vrtića iz Opuzena, Ploča, Metkovića, Korčule, Vele Luke, Stona i Slanoga. Gotovo 250 malih sudionika natjecalo se u nogometu i atletskim disciplinama:  bacanje loptice, trčanju i skoku u dalj.

Dobrodošlicu sudionicima poželjela je Sanda Menkadžiev, ravnateljica Dječjeg vrtića Orebić, a natjecanje je otvorio profesor Nenad Šeparović, član Izvršnog odbora Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije – organizatora natjecanja.

Festival čiji je cilj promicanje olimpijskih ideala, te je naravno, najvažnije sudjelovati – ipak ima i natjecateljski karakter, pa uz pohvale svim sudionicima, organizatorima, odgajateljima i roditeljima – vrijedi istaknuti naše male osvajače medalja. U dresu DV Orebić medalje su osvojili: Josipa Amber Meštrović – koja je osvojila prvo mjesto u županiji u skoku u dalj i zlatnu medalju, te Marin Vicelić  koji je u ovoj atletskoj disciplini osvojio broncu. Sveukupno najbolji rezultat i veliki pobjednički pehar osvojo je DV Metković.

Iz Dječjeg vrtića Orebić, koji je kao domaćin imao ulogu suorganizatora natjecanja zamolili su za posebnu zahvalu svim pomagačima, a posebno HNK Rât, DVD Orebić i DVD Kuna, te donatorima – Vinariji Palihnić i restoranu Amigo.

Uz lijepo vrijeme, puno zabave i dječjih osmjeha – festival se na najbolji način vratio u živote predškolske djece, te s nestrpljenjem očekujemo slijedeću godinu kada će se mališani okupiti u Veloj Luci.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku