Ponedjeljak, 07 Studeni 2022 19:25

AK "Pelješac Racing" i Anto Prnić državni prvaci u Kupu povijesnih automobila

Napisao/la 

Autoklub "Pelješac Racing" sezonu Prvenstva Hrvatske završio je dvostrukim slavljem u Kupu povijesnih automobila. Završnicom na Grobniku osigurao je prvo mjesto u poretku klubova, a Anto Prnić je još jednom pobjedom potvrdio naslov prvaka u ukupnom poretku, koji je i matematički već osigurao uspješnim nastupima u prethodnim utrkama.

Tako su tri kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije na samom vrhu hrvatskog automobilizma. Uz AK Pelješac Racing koji je osvojio KPA, naslovima se mogu pohvaliti i Autoklub Župa dubrovačka koji je prvak brdskih utrka i Autoklub Dubrovnik Racing s naslovom prvaka kružnih utrka.

Na "13. Nagradi RI autosport 2022". Autoklub "Pelješac Racing" potvrdio je prvo mjesto u poretku klubova i tako osvojio naslov prvaka prve sezone Kupa povijesnih automobila. U ukupnom poretku i poretku juniora iste discipline Anto Prnić, predsjednik Kluba, ponio je titulu najboljeg. Natjecanjem na Automotodromu Grobnik pokraj Rijeke ove je nedjelje završena sezona Prvenstva Hrvatske u kronometru na kojem se vozio i Kup povijesnih automobila. Osim Prnića, na Grobniku je nastupio i njegov klupski kolega Duje Prižmić koji je sezonu završio drugim mjestom u poretku juniora KPA-a. Kup povijesnih automobila nova je disciplina u kojoj se moguće natjecati od ove godine, a nastupiti se može samo s tehnički ispravnim povijesnim vozilom. Vozači AK "Pelješac racing" uspješni su i u brdskim utrkama, te su u poretku klubova ove godine zauzeli deveto mjesto od 35 aktivnih klubova.

Autoklub "Pelješac Racing" osnovan je u Potomju na poluotoku Pelješcu i aktivno djeluje već 20 godina. Posljednje dvije godine pod vodstvom je predsjednika Anta Prnića koji je na čelnom mjestu kluba nakon smrti oca Boža Prnića.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 07 Studeni 2022 19:37

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku