Ponedjeljak, 29 Veljača 2016 00:08

U subotu osnovan orebićki HSLS - na čelu općinske oganizacije načelnik Ančić

Napisao 
Dio orebićkih HSLS-ovaca Dio orebićkih HSLS-ovaca Foto i galerija: Ivica Trojanović

U subotu je u dvorani Općine Orebić održana izborna skupština Hrvatske socijalno - liberalne stranke - čime je utemeljena općinska organizacija te stranke.

Za predsjednika je izabran Tomislav Ančić - načelnik Općine Orebić - čije je nedavno učlanjenje u HSLS bila prva najava obnove djelovanja liberala na području naše općine. Izabrana su i dva potpredsjednika: Ivica Čolić - Bobanović i Kristian Kapiteli - koji je od radnog predsjedništva skupštine najavljen i kao budući kandidat za zamjenika načelnika Općine na slijedećim lokalnim izborima. Tajnica ogranka je Asja Perčić, a Izvršni odbor čine: Leo Medović, Ante Vidulin i Milan Šabić, dok su u Nadzornom su odboru ogranka: Ivica Radović, Boris Poluta i Nedjeljko Čendo - trojica veterana HSLS-a na području Općine Orebić.

Okupljene su pozdravili Ivo Gjaja - predsjednik HSLS-a Dubrovačko-nertvanske županije, Boris Poluta - prvi predsjednik ogranka u Orebiću, Ivica Radović - prvi predsjednik Općinskog vijeća općine Orebić iz redova HSLS-a, Vicko Ivančević - predsjednik korčulanskog ogranka HSLS-a, potpredsjednik HSLS-a i saborski zastupnik Dario Hrebak, te predsjednik HSLS-a - saborski zastupnik i predsjednik Skupštine grada Zagreba Darinko Kosor.

Darinko Kosor je u svom govoru naglasio kako je HSLS stranka centra, koja se umjesto lijevih i desnih radikalizama bavi stvarnim problemima.Pojasnio je svoje viđenje liberalne orijentacije - te kazao kako HSLS podržava manjinska prava, očuvanje okoliša, očuvanje nacionalnih resursa, liberalnu demokraciju, slobodno tržište i ljudska prava. Naglasio je važnost HSLS-a za saborsku većinu, te najavio i pristupanje stranci članice kluba HSLS/BUZ - Gordane Rusak izabrane na listi MOST-a. Kazao je kako stranka ima troje pomoćnika ministara, a očekuje i nekoliko mjesta direktora u važnim javnim poduzećima. Usprotivio se smanjenju plaća u javnoj upravi, ali istaknuo potrebu smanjenja broja zaposlenih. Naglasio je važnost reformi školstva i pravosuđa. Pozdravio je priključenje Tomislava Ančića HSLS-u, kao i obnovu rada stranke na području općine Orebić.

I Ančić je izrazio zadovoljstvo obnoviteljskom skupštinom, te sugerirao da će se kandidati za načelnika i njegova zamjenika ipak odrediti u konzultaciji s članstvom stranke.

HSLS je, potvrdio je i predsjednik Kosor, najavio snažan nastup na lokalnim izborima slijedeće godine, na kojima očekuje zadržati poziciju načelnika i ostvariti dobar rezultat u Općinskom vijeću, te biti dio vlasti.
U izjavama nakon skupa predsjednik HSLS-a osvrnuo se i na izjave novog pomoćnika turizma Roberta Pauletića i naglasio da nije u redu diskriminirati turiste prema zemljama iz kojih dolaze. Na pitanje o podršci poljoprivrednicima naglasio je kako su nekoliko dalmatinskih vinara članovi stranke pa očekuje da će se prvenstveno oni uz podršku stranke boriti za svoj resor.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Veljača 2016 17:48

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku