S 18. sjednice Općinskog vijeća općine Orebić – AUDIO | FOTO

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Ovdje možete poslušati tonsku snimku 18. sjednice Općinskog vijeća Općine Orebić.

18. sjednici Općinskog vijeća općine Orebić nazočio je jednak broj vijećnika oporbenog HDZ-a i vijećnika vladajuće grupacije stranaka i lista.

Naime, vijećnik Anto Radović imenovan je članom uprave KTD ‘Bilan’ i ‘Vodovod i odvodnja’, te mu je mandat stavljen u mirovanje. Kako je vijećnik Radović biran s liste HSP-AS ta je stranka trebala dostaviti prijedlog za njegovu zamjenu. Kako smo razumjeli, općinska podružnica dostavila je jedan, a središnjica te stranke poslala je drugačiji prijedlog – koji bi trebao biti prihvaćen – a novi bi vijećnik trebao pristegnuti tek na slijedećoj sjednici.

Posljedično, dvije točke dnevnog reda kojima oporba nije bila zadovoljna nisu usvojene – uz brojne primjedbe na nepravilnosti, nepotpunost i neusklađenost sa zakonom pripremljenog materijala. Radi se o Izvješću o prihodima i rashodima, primicima i izdacima Općine Orebić za period 01.01. do 30.06.2015.g., te Izvješću o radu načelnika za period siječanj- lipanj 2015.g.

Preostale dvije točke, Prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja „Turističke zone Dubravica-istok“ i Prijedlog Odluke o raspisivanju natječaja za prodaju nekretnine usvojene su jednoglasno.

Na samom kraju sjednice predsjednica Općinskog vijeća izvijestila je kako ona i vijećnik Nikša Krističević stavljaju svoj mandat u mirovanje, te kako time prestaje i njezina funkcija predsjednice OV. U radu vijeća trebali bi ih zamijeniti druga dva vijećnika s KLGB ‘Zajednica sretnih ljudi’

Ovdje možete poslušati tonski zapis 18. sjednice Općinskog vijeća:

{jumi [*37]}

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku