Predstavljanje kandidata na lokalnim izborima: HSU samostalno izlazi na izbore s listom za Općinsko vijeće općine Orebić

Hrvatska stranka umirovljenika prva je od kandidacijskih lista koja je putem portala Orebić.com.hr odlučila komunicirati s biračima. Obraćaju im se slijedećim priopćenjem:

Dragi umirovljenici, poštovani sugrađani općine Orebić.

Obraćamo se vama jer jedino mi znamo kako je živjeti život umirovljenika.

Općinska organizacija HSU Orebić, osnovana je prije nešto više od tri godine i za cijelo ovo vrijeme marljivo radimo na okupljanju članova, ali istovremeno smo provodili, proučavali i analizirali život umirovljenika na području općine Orebić, ali i onih koji će tek postati.

Ako znamo da je HSU stranka koja počiva na načelima pravičnosti i solidarnosti među generacijama, a temeljni joj je cilj zalaganje za bolji život i dostojanstvo umirovljeničke populacije, pa to usporedimo sa činjenicom da na području općine Orebić imamo nešto više od 700 umirovljenika, od kojeg broja 50% ima mirovinu nižu od 2500 kn, a prag siromaštva u Republici Hrvatskoj iznosi 2740kn ili činjenica da je još prije petnaestak godina mirovina iznosila 75% prosjeka (10 najboljih godina), a sada mirovina iznosi prosjek 38% ukupnih primanja, onda se sigurno moramo upitati zašto su umirovljenici gurnuti u zonu siromaštva i nebrige i koliki to moraju biti virtuozi da bi preživjeli od prvog do prvog. Stoga se pitamo gdje se izgubilo načelo pravičnosti i solidarnosti.

Prema tim činjenicama ali i saznanjima da općina Orebić skrbi za samo nekolicinu socijalnih slučajeva, mi smo u postupku izrade cijelog niza prijedloga i planova kako unaprijediti kvalitetu života umirovljenika i starijih osoba te osoba koji će tek umirovljenici postati.

Spomenuli bi samo neke za koje će mo se posebno zalagati kad izborimo ulazak naših vijećnika u općinske vijeće kao:
Priprema dokumentacije i prijava na EU fondove za izgradnju doma za starije

  • Oslobađanje od komunalne naknade
  • Sufinanciranje dopunskog zdravstevnog osiguranja
  • Osiguranja Božićnice i Uskrsnice
  • Izrada programa za zapošljavanje mladih I umirovljenika
  • Izgradnja zabavnih parkova za djecu i mlade
  • Informatičke tečajeve

 

Izborom u OV predstavnika OO HSU Orebić, umirovljenici će imati dostojne predstavnike koji će zasigurno znati artikulirati problematiku o kojoj općina mora voditi računa.

Za sve naprijed navedeno aktivno ćemo sudjelovati u predlaganju i donošenju svih drugih odluka OV.

Stoga pozivamo sve umirovljenike i sugrađane općine Orebić izađite na izbore iskoristite mogućnost koja vam se pruža i pridružite nam se za dobrobit svih nas.
Iskustvom i zajedništvom za bolju općinu.

Lista br.2
Vaša OO HSU Orebić

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku