Petak, 28 Svibanj 2021 12:05

Kandidat za zamjenika župana Josip Mikuš u posjeti općini Orebić

Napisao/la 
Mikuš i Dajak na lokaciji buduće trajektne luke u Perni Mikuš i Dajak na lokaciji buduće trajektne luke u Perni Foto: Orebić.com.hr

U četvrtak, 28. svibnja, u sklopu predizbornih aktivnosti općinu Orebić je obišao Mostov kandidat za zamjenika župana Josip Mikuš.

Uz domaćina, Mostovog vijećnika u Skupštini DNŽ Ivicu Dajaka, družio se s biračima uz kavu u Trsteniku - mjestu za kojeg je posebno vezan, kako porijeklom, tako i brojnim osobnim vezama. Uz kavu je biračima odgovarao na pitanja i pojašnjavao Mostove planove za slijedeće četiri godine. Kao jedan od većih problema birači su prepoznali gospodarenje otpadom, kako na lokalnoj, tako i na županijskoj razini, kao i problem otpada koji za nevremena more 'donese' iz susjednih zemalja - a koji je baš u Trsteniku posebno naglašen.

Domaćini su ga iz prve ruke upoznali i sa nekim od najvažnijih županijskih projekata na području općine, te stavom žitelja o njima. Mikuš je istaknuo kako je politika Mosta projektima pristupiti transparentno i u suradnji s građanima. Stoga je u Perni prisnažio Dajakovu inicijativu, a i prevladavajuće mišljenje građana općine da buduća trajektna luka nikako ne bi smjela u funkciju bez obilaznice Orebića, a u budućnosti i adekvatne brze ceste Brijesta - Perna. Kako svi ti projekti nisu u nadležnosti Županije kazao je kako se može obećati jedino maksimalan angažman buduće županijske vlasti kako bi Hrvatske ceste ispunile svoju obvezu i izgradile obilaznicu na vrijeme - ali i maksimalna transparentnost i pravodobno i točno informiranje građana o tijeku projekata i mogućim budućim ishodima. U Perni je kratko obišao i kompleks hotela Komodor, te ponovio stav Mosta izrečen u Kuparima - kako bi se i lokalna samouprava i županija trebale više angažirati oko uređenja i aktivacije državne imovine na svom području - jer takve izuzetno vrijedne lokacije trebaju postati mjesta investicija, novih radnih mjesta i dodatni poticaj razvoja lokalne zajednice.

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Svibanj 2021 13:49

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku