Važno: Obavijest ravnatelja Doma zdravlja Korčula

Ravnatelj Doma zdravlja Korčula Sebastijan Fabris uputio je obavijest korsnicima usluga te ustanove, vezano za način korištenja usluga, režim rada i preporuke ponašanja.

 

Obavijest prenosimo u cijelosti:

U cilju što boljeg funkcioniranja javne zdravstvene službe na razini primarne i specijalističko konzilijarne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Korčula, a u okolnostima prevencije širenje zaraze CoVID 19 donosim slijedeće preporuke:

Dolazak u Dom radi primanja usluga zdravstvene zaštite svesti na najmanju moguću mjeru, a kontakte sa zdravstvenom službom ostvariti mailom, telefonskim putem ili drugim sredstvima komunikacije ( web , društvene mreže) sve u cilju smanjenja gužvi u čekaonicama i nepotrebnih kontakata koji pogoduju širenju virusa.

Naručivanje za specijalističko konzilijarnu zdravstvenu zaštitu posebno izbjegavati

  • ukoliko imate akutni respiratorni infekt, ili drugo nedefinirano febrilno stanje
  • ako ste boravili odnosno došli iz neke od zemalja s NCoVid 19 bez obzira na simptome infekcije
  • ako znate da ste bili u kontaktu s nekim tko je zaražen ili bio u kontaktu s nekim tko je bio rizičnim područjima.

Preporuča se (ukoliko je moguće ) da pacijenti dolaze sami, bez pratnje. U slučaju da je pratnja ipak neophodna nakon što dovede pacijenta izađe iz zgrade i pričeka vani do kraja pregleda.

Molimo pacijente ukoliko imaju kakva zaštitna osobna sredstva ( maske, rukavice ) da ih koriste, a nakon kucanja da pričekaju i uđu isključivo na poziv sestre/ liječnika.

Obavezno oprati ruke prije ulaska u ordinaciju odnosno odlaska na pregled/ pretragu.

Specijalističke službe će nastaviti raditi prema rasporedu, ali u smanjenom opsegu, naručujući pacijente u većim vremenskim razmacima sve u cilju izbjegavanja gužvi .

U tijeku je prema naputku Kriznog stožera Ministarstva zdravstva uspostava rada 24- satne ambulante za CoVID 19, te će se događati manje izmjene u mjesečnom rasporedu rada liječnika OM, što u bitnom neće utjecati na prijem pacijenata i razinu zdravstvene zaštite, a o čemu ćete pravodobno biti informirani.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku