Subota, 26 Siječanj 2019 21:41

U Orebiću održana tribina o pravima hrvatskih branitelja

Napisao 
Gosti na tribini o pravima hrvatskih branitelja Gosti na tribini o pravima hrvatskih branitelja Foto: A. Protić

Jučer je u dvorani Općine Orebić održana tribina o pravima hrvatskih branitelja - s naglaskom na novosti iz Zakona o hrvartskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji

Održavanje tribine inicirala je neformalna inicijativa branitelja s poodručja općine Orebić. Uz veliki broj nazočnih, na tribini su sudjelovali  voditeljica pododsjeka  Eleonora Pavlović i viši stručni savjetnik Nikša Kusalić iz Ministarstva hrvatskih branitelja - Područna jedinica Dubrovnik, te dr. Nada John - pshijatar i djelatnica Centra za psihosocijalnu pomoć Dubrovačko-neretvanske županije.

Predstavnik braniteljske inicijative Anto Protić  kazao nam je kako postoji velika potreba za informacijama i radom s braniteljima s ovog područja, posebice zato što na području poulotoka Pelješca nema ispostave Ministarstva hrvatskih branitelja. U ime branitelja s područja općine Orebić zahvalio je gostima na dolasku, te izrazio želju za češćom organizacijom ovakvih događanja. Najavio nam je i mogućnost i formalnog organiziranja branitelja s ovog područja kroz braniteljsku udrugu.

Svi branitelji koji nisu bili u mogućnosti doći na tribinu, ili postaviti pitanje - mogu se javiti područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja u Dubrovniku na telefon 020/311-091 ili u ured u Metkoviću na broj 020/690-040.

Poslijednja izmjena dana Subota, 26 Siječanj 2019 21:43

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku