Stručno predavanje “Priprema za školu-priprema za život” u Dječjem vrtiću ‘Orebić’

Foto: DV Orebić

21.03.2014. sa početkom u 16 30 u prostorijama Vrtića održano je stručno predavanje “Priprema za školu-priprema za život” na temu zrelosti predškolaca za školu.

Predavanje je održao tim sačinjen od odgajateljica M.Nesanović, N.Radovanović, I.Ančić, K.Tomić, S. Markovina, Z.Tamindžija, S. Gavranić, prof psihologijeK.Židić, mag.logopedije A. Fabijanović Grljušić i ravnateljice S.Menkadžiev. Predavanju su se odazvala 32 roditelja djece korisnika programa u godini pred polazak u školu iz Janjine, Trpnja, Potomja, Vignja i Orebića.

Skup se sastojao od teorijskog djela i radionice, a na kraju skupa roditelji su dobili brošuru sa dijelovima predavanja i nekim korisnim prijedlozima za igre i aktivnosti roditelja i djece. Također su dobili i skalu procjene djetetove zrelosti koju trebaju popuniti i donjeti u svoje skupine.

Nakon održanog predupisa u O.Š. Orebić roditellji su tijekom mjeseca siječnja pokazali veliki interes za temu zrelost za školu. Slijedeći interese korisnika programa, u DV ‘Orebić’ odlučili su organizirati stručni skup na ovu temu uz sudjelovanje svih uključenih djelatica u programe predškole. Odaziv 32 roditelja od ukupnog broja 50 pokazatelj  je aktualnosti teme i važnosti koju roditelji polažu skorašnjem odlasku u školu

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku