Stožer civilne zaštite Općine Orebić o koronavirusu: nema razloga za paniku, pratite informacije i preporuke nadležnih državnih tijela

Foto: HZJZ

Stožer civilne zaštite Općine Orebić aktivno djeluje sukladno zakonskim obavezama i potrebama na terenu – prati situaciju u vezi s opasnošću od epidemije novog koronavirusa COVID-19 (SARS—CoV-2), te je u kontinuiranom kontaktu s nadležnim županijskim i nacionalnim tijelima. U slučaju potrebe pravodobno ćemo reagirati konkretnim mjerama na području općine Orebić.

Zdravstvena i epidemiološka situacija u pogledu ovog virusa na području općine Orebić nisu posebno drugačije od onih u ostatku zemlje. Zbog, u ovom slučaju povoljnog, našeg zemljopisnog položaja i prometne povezanosti Općine (nema međunarodnih graničnih prijelaza, nema posebno velikog tranzita iz ili u posebno ugrožena područja), te kako nema planiranih većih kulturnih, sportskih i drugih događaja, držimo da su za područje naše Općine adekvatne mjere koje su donesene i primjenjuju se na nacionalnoj i županijskoj razini.

Stoga pozivamo građane da prate preporuke nadležnih nacionalnih i županijskih tijela – prvenstveno Vlade RH: https://vlada.gov.hr/koronavirus, Nacionalnog stožera civilne zaštite https://civilna-zastita.gov.hr/, te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/  i https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/  . Nema  razloga za paniku, ali se trebamo ponašati trezveno i odgovorno, kako bismo minimizirali rizik za vlastito i zdravlje drugih, te sa što manje posljedica prebrodili ovu globalnu situaciju.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku