Predsjednica Republike sutra na Pelješcu

FOTO: URED PREDSJDNICE RH

U sklopu ‘izmještanja Ureda’ predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović  od 25. do 29. listopada, a sutra će posjetiti i Orebić.

U Orebiću će se Predsjednica u četvrtak, 26. listopada susresti s vinarima Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon podizanja predsjedničke zastave i obraćanja nazočnima, Predsjednica je danas u održavala radne susrete u privremenom Uredu u zgradi Dubrovačko-neretvanske županije. Tijekom poslijepodneva će posjetiti općinu Župa Dubrovačka i općinu Konavle te će obići Rt Oštro na Prevlaci.

Sastankom s predstavnicima državnih, županijskih i općinskih tijela te stručnih ustanova uključenih u projekt izgradnje Pelješkog mosta u Stonu, predsjednica Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nakon Orebića, Predsjednica će posjetiti otok Korčulu. U Korčuli će održati sastanak s gradonačelnikom i načelnicima otočkih općina, u Blatu će obići pogone brodogradilišta Radež d.d., nakon čega će posjetiti Vela Luku.

U petak, 27. listopada, predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će otoke Lastovo, Mljet i Šipan. U popodnevnim satima u Dubrovniku će nazočiti programu obilježavanja obljetnice smrti Marina Držića (450. godina), Ruđera Boškovića (230. godina), Nikole Božidarevića (500. godina) i Dubrovačke gimnazije (90. godina) te prigodom 700. obljetnice obići ljekarnu „Male braće“.

S predstavnicima općine Dubrovačko Primorje, Predsjednica će se susresti u subotu, 28. listopada u Slanom, nakon čega putuje u Opuzen na sastanak s proizvođačima mandarina iz doline Neretve. Nakon toga će u Metkoviću obići Dom zdravlja i lokaciju dnevne bolnice a u Pločama će održati sastanak s predstavnicima tvrtke Luka Ploče.

Posljednjeg dana boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u nedjelju, 29. listopada predsjednica Republike nazočit će svečanosti obilježavanja 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja juga Hrvatske.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku