Održana 27. sjednica Općinskog vijeća općine Orebić – poznati dobitnici ovogodišnjih općinskih nagrada!

Foto: Orebić.com.hr - arhiva

Poznati su rezultati glasanja s 27. sjednice Općinskog vijeća. Sjednica je održana elektroničkom poštom, na način da su vijećnicima dostavljeni materijali, a oni su e-mailom dostavili svoje glasove o točkama dnevnog reda.

Ovakav način održavanja sjednice, bez mogućnosti rasprave, nije naišao na odobravanje svih vijećnika. Tako se sjednici nisu ‘odazvali’ vijećnici HDZ-a i nezavisni Tomislav Jurjević, koji su iznijeli stav da se sjednica mogla održati uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera, po uzoru na Hrvatski Sabor i predstavnička tijela nekih drugih gradova i općina, ili putem videokonferencije, a uz sve uobičajene elemente redovne sjednice. Sličnog je mišljenja bio i SDP-ov Goran Palihnić, koji se ipak odlučio sudjelovati u sjednici, nakon što je dobio jamstva da će u slijedećih 10 dana, videokonferencijski ili u dvorani, biti održana sjednica koja će uključivati sve uobičajene sadržaje, uključujući vijećnička pitanja – kojih bi za tu priliku za svakog vijećnika trebalo biti na raspolaganju čak pet umjesto uobičajena tri.

Sjednica je tako održana uz sudjelovanje osmero vijećnika, te je usvojeno svih 12 predloženih točaka dnevnog reda.

Jednoglasno je donesen Zaključak o dodjeli javnih priznanja, pa su poznati ovogodišnji dobitnici nagrada Općine Orebić. To su: Ranko Bongvardo iz Donje Bande, kojem je posmrtno dodjeljena Nagrada Orebića za životno djelo koje je pojedinac ostvario u tijeku svog radnog vijeka. Ranko Bongvardo poginuo je u 32. godini u obrani Pelješca i Hrvatske, kao dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik  Mješovitiog odreda mornaričkog pješaštva Pelješac HRM, 18. prosinca 1991., na brdu Zec. Nagradu Orebića u obliku plakete, za iznimna postignuća i doprinos ostvaren u protekloj kalendarskoj godini na području športa dobit će Luka Bogoje, trinaestogodišnji mladi taekwondo sportaš iz Perne, koji je u protekloj godini, natječući se kao član TKD kluba Forteca, ostvario brojne sportske uspjehe na domaćim i međunarodnim natjecanjima, pri čemu se posebno izdvajaju druga mjesta na međunaodnom G-1 turniru u Zenici, te na Prvenstvu Hrvatske u formama, temeljem kojega rezultata je kategoriziran kao daroviti sportaš od strane Hrvatskog olimpijskog odbora. Za uspješnu dugogodišnju suradnju kao udruge zahvalnice će primiti Nogometni klub Orebić i Nogometni klub Rât, a za uspješnu suradnju i Rotary club Dubrovnik. Zahvalnicu Orebića za doprinos razvoju ugleda Općine Orebić dobit će i Lee Reuben Anderson, američki vlasnik orebićke vinarije ‘Korta Katarina’.

Izglasane su i ostale točke dnevnog reda i to: Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu općinskog načelnika Općine Orebić za razdoblje od 01. srpnja do 31. prosinca 2019.godine – s jednim glasom protiv, Odluku o izmjenama i dopunama Programa utroška sredstava od naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru za 2020. godinu – jednoglasno, Odluke o izmjenama i dopunama odluka o plaći načelnika i zamjenika načelnika, odnosno naknadi za rad načelnika koji dužnost obavlja bez zasnivanja radnog odnosa – s jednim suzdržanim glasom.

Jednoglasno su vijećnici podržali nekorištenje prava prvokupa za nekretninu u Geti, kao i za udjele u pet dubrovačkih komunalnih poduzeća, koje je Općini Orebić, kao suvlasniku, ponudila Općina Mljet koja ih je odlučila prodati. Radi se o manjim udjelima u poduzećima Boninovo d.o.o., Čistoća d.o.o., Libertas – Dubrovnik d.o.o., Sanitat d.o.o. i Vrtlar d.o.o.

Uredništvo portala Orebić.com.hr čestita dobitnicima nagrada!

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku