Srijeda, 21 Veljača 2018 09:01

Edukacija o ekonomici hotelske kuhinje i kreativnom korištenju autohtonih namirnica u suvremenom kulinarstvu

Napisao/la 
Ilustracija Ilustracija Foto: Franco Giovanella

Turistička zajednica općine Orebić u sklopu edukacija za pripremu turističke sezone 2018. godine angažirala je visoku školu Aspira.

Ciljani polaznici su: voditelji hotela, šefovi kuhinje, voditelji restorana, konobari i kuhari. Svrha radionice (ekonomika hotelske kuhinje) je prikazati modele usklade ponude restorana s realnim mogućnostima kuhinje, mogućnostima nabavke namirnica te kako pratiti i poboljšati ekonomiku poslovanja kuhinje kroz kreativne menu karte, kvalitetne evidencije i dobar odabir namirnica. Polaznici će  saznati kako napraviti ispravne normative, kalkulacije i recepture; pripremiti i pravilno razduživati namirnice; imati uredne inventure; utjecati na troškove hrane u hotelu; izračunati koja je stvarna cijena koštanja hrane; osmisliti uspješan jelovnik; imati uredno poslovanje kuhinje.
Po završetku radionice kreativnog korištenja autohtonih namirnica u suvremenom kulinarstvu polaznici će biti osposobljeni:

  • Prepoznati autohtone namirnice na određenom području
  • Osmisliti recepte koji maksimaliziraju vrijednost autohtonih namirnica
  • Kreativno obraditi autohtone dalmatinske namirnice
  • Kreirati suvremena jela korištenjem tradicionalnih namirnica
  • Obogatiti ponudu dalmatinskih restorana
  • Podignuti razinu stručnih znanja
  • Prezentirati jela na vizualno atraktivan način

 

Edukacija će se održati 5.3. i 6.3. u 9:00 sati u  Čitaonici pomorskog muzeja (prvi dan) i Hotel Bellevue Orebić (drugi dan). Radionicu će voditi Denis Galić i Antun Nišević. Broj polaznika je ograničen, pa se svi zainteresirani mole da se jave na telefon 020 /713 718 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 22 Veljača 2018 11:52

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku