Dobro došli na portal Orebic.com.hr

Pozdrav od ekipe portala Orebic.com.hr. Želja nam je na ovim stranicama realizirati pravi lokalni portal koji će služiti prvenstveno građanima s područja Općine Orebić. Planiramo objavljivati vijesti zanimljive žiteljima ovog prostora, informacije o gospodarstvu, kulturi, sportu i politici, lokalne zanimljivosti i obavijesti. Ambicija nam je postati adresa koju će mještani Orebića, ali i Vignja, Kučišta, Lovišta, Potomja, Kune i ostalih mjesta koja Orebiću gravitiraju, svakodnevno posjećivati i na jednom mjestu pronaći kvalitetne lokalne informacije i novosti.

Ambiciozan plan – i nismo sigurni hoće li uspjeti – ali spremni smo pokušati. Stranica djeluje u sklopu moga turističkog obrta ‘Croatia holidays’. Ono što zasigurno mogu pružiti je kvalitetna informatička infrastruktura – mi ćemo održavati server, unositi, obrađivati i objavljivati informacije, kucati tekstove i uređivati fotografije. Međutim, ni organizacijski ni financijski ne možemo ‘upregnuti’ ekipu novinara koja bi na terenu te informacije prikupljala i priređivala za objavu. Stoga ćemo se pokušati osloniti na naše sumještane, institucije i tvrtke – koje imaju želju informirati javnost o svome radu i događajima na našem terenu – da svojom suradnjom obogate sadržaj našeg portala i na taj način ga učine zanimljivim i korisnim.

Biti ću iskren i banalan: ako prođe – prođe. Spreman sam pokušati. Stoga molim cijenjene posjetitelje da nam isprva ne zamjeraju propuste kojih će sigurno biti. I one u grafičkom oblikovanju (ja sam grafički urednik), ni one u opremi tekstova (ja sam i urednik sadržaja), ni pravopisne, gramatičke i stilske (tko god pokaže volju i želju da kvalitetnim sadržajem obogati naš portal isprva će morati biti i sam svoj lektor).

I još jednu stvar da raščistim na samom početku. Ne želim pogrešno predstaviti ovaj projekt ni kao nekomercijalan ni kao isključivo društveno koristan. Naravno da kroz uloženi novac i rad pokušavamo dugoročno ostvariti i određeni interes. Dijelom se vodimo i idejom kako ćemo i na ovoj, kao i na ostalim našim web stranicama dodatno prezentirati vlastite usluge u turizmu, informatici i prometu nekretninama. Isto ćemo, uz tržišne uvjete, ponuditi i drugim poslovnim subjektima na našem terenu. Istodobno ćemo uloženim sredstvima i svakodnevnim radom omogućiti svima koji rade nešto zanimljivo široj zajednici da naše sumještane o tome i kvalitetno informiraju. I ja i nekolicina ljudi koje sam konzultirao mislimo da ideja nije loša. I ako ne uspije, vrijedi pokušati.

Stoga Vas pozivam da nas redovno posjećujete i sami vidite hoćemo li ispuniti Vaša očekivanja, te zaslužiti da ovu adresu spremite u Vaš web preglednik. Sve one koji vjeruju da imaju o čemu informirati žitelje ovog područja pozivamo da pročitaju ovaj članak. Tamo smo detaljno opisali na koji način možete objaviti Vaše informacije na ovim stranicama. Spremni smo besplatno objaviti informacije o svim Vašim aktivnostima, ponudama i projektima koji su od interesa za ovaj kraj, predstaviti tvrtke, udruge, obrtnike i pojedince koji to žele – uglavnom sve što bi naše čitatelje moglo zanimati, a čemu nema dovoljno mjesta u regionalnim i nacionalnim medijima. 

 

Hvala na pažnji i do čitanja.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku