Novosti - Orebić - Pelješac - regija

U organizaciji Jedinstvenog upravnog odjela općine Orebić u Orebiću je održano javno izlaganje o priejdlogu urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Podvlaštica nedaleko od istoimenog naselja sjeveroistočno od Orebića.

U predškolskoj ustanovi Dječji vrtić u Orebiću s područnim vrtićima u Vignju, Trpnju, Potomju i Janjini obavljaju posljednje pripreme za početak nove odgojno- pedagoške godine 2014/2015. koja počinje 1. rujna.

Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 16:50

Zmija uznemirila turiste na Škvaru

Orebićki vatrogasci proteklog su vikenda imali nesvakidašnju i u svojoj praksi dosad nezabilježenu intervenciju. Pred obiteljskom kućom u predjelu Škvar u Orebiću, a na poziv uspaničenih stanara uklonili su poskoka, našu najotrovniju zmiju.

Obilna kiša koja je pala na Pelješcu, a izgledi za stabilizaciju vremena još nisu na vidiku, dodatno je pogoršala stanje u pelješkim vinogradima i maslinicima. Vinogradari su očajni i poduzimaju sve potrebne mjese kako bi se u vinogradima spasilo što se još dade spasiti i već sada je izvjesno da će ovo biti jedna od najlošijih vinogradarskih godina u posljednih pedesetak godina.

 Općina Orebić iz svog će proračuna financirati kupnju kompleta školskih knjiga za sve prvašiće koji će u školskoj 2014/2014. godini pohađati osnovne škole u Orebiću i Kuni s područnim odjeljenjima u Vignju, Lovištu i Potomju.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku