Novosti - Orebić - Pelješac - regija

Petak, 15. svibnja 2020. Tijekom poslijepodneva, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske objavio je Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu, a koja stupa na snagu u ponedjeljak 18. svibnja 2020. godine.


Vinogradari i vinari na Pelješkoj župi danas u sjeni epidemije koronavirusa i u nikad od Domovinskog rata neizvjesnijoj situaciji i brizi za svoju egzistenciju obilježavaju 56. obljetnicu međunarodne zaštite Dingača.

Prvi put od osnivanja 1993. godine, Općina Orebić nije svjetovnim događanjima obilježila svoj dan i blagdan svoje zaštitnice Gospe Delorite 10. svibnja.

U tvrtki 'Viganj Commerce' u čijem je vlasništvu najopremljeniji kamp na Pelješcu 'Nevio' na Dubravici istočno od Orebića, još nisu izgubili nadu u dolazak svojih tradicionalnih gostiju, većinom Njemaca i Nizozemaca.

Nakon što je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Orebić donesena odluka o dvadeset postotnom smanjenju koeficijenta na primanja načelnika i njegovog zamjenika odlukom Tomislava Ančića a zbog poznatih razloga smanjene su plaće d 5-20 posto  i društvima i ustanovama u vlasništvu općine, u 10- postotnom iznosu općinskim službenicima, u općinskoj turističkoj zajednici, u predškolskoj ustanovi Dječji vrtić Orebić i Narodnoj knjižnici u Orebiću.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku