Utorak, 06 Srpanj 2021 18:28

1. sjednica Općinskog vijeća općine Orebić - o stanju u KTD Bilan

Napisao 
Ilustracija Ilustracija Kako 'Zvijezdu Kvarnera' još nismo fotografirali, evo Lovor

Za sutra (u srijedu 7. srpnja) s početkom u 17h sazvana je 1. sjednica aktualnog saziva Općinskog vijeća.

Ova je sjednica sazvana na poseban zahtjev vijećnika - za što je sukladno Poslovniku o radu Općinskog vijeća potrebno najmanje 1/3 vijećnika, a sazivanje je zatražilo šestoro vijećnika KLGB Gorana Palihnića i stranke Zaokret - nezavisna lista. 

Za dnevni red predložena je jedna točka i to: Izvještaj KTD-a Bilan vezano za gubitak koncesije na brodsku liniju 614 Orebić - Korčula.

Kao što je poznato, KTD Bilan nije uspio na natječaju zadržati koncesiju na ovu državnu brodsku liniju, na kojoj od 1. srpnja plovi 'Zvijezda Kvarnera' tvrtke G&V Line Iadera d.o.o. koja je kao najpovljniji ponuditelj odabrana na natječaju Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Kao dva najvažnija razloga za sazivanje izvanredne sjednice vijećnik Goran Palihnić je u obrazloženju naveo pitanje sudbine radnih mjesta 15 radnika KTD Bilan, a koja su bila vezana uz brodsku liniju, te financijsko stanje KTD-a Bilan, posebno vezano uz kredit za kupnju 'Lovora' i 'Tamarisa' koji je uzet s počekom te bi se tek trebao vraćati, te financijske posljedice gubitka prihoda od brodske linije.

I ovu ćemo sjednicu, kao i sve u protekla dva mandata orebićkog općinskog vijeća, besplatno tonski prenositi uživo na portalu Orebić.com.hr. Stoga do slušanja u srijedu u 17h!

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Srpanj 2021 21:09

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku