Srijeda, 17 Veljača 2016 18:25

Uspješan kino vikend u Orebiću

Napisao/la 
'veliko' platno ponovo u Orebiću 'veliko' platno ponovo u Orebiću Foto i galerija: Ivica Trojanović

Proteklog su vikenda u dvorani Općine Orebić održane dvije kino projekcije u organizaciji Matice hrvatske - ogranak Orebić i Festival Mediteranskog filma Split, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Orebić.

Projekt ''Kino Mediteran'' ima za cilj revitalizirati kina u Dalmaciji, a dosada je uspješna suradnja ostvarena kroz 25 gradova, među kojima se našao i Orebić. 

Prvo kino gostovanje održalo se 13.02. sa početkom u 20h, a predstavljen je hit hrvatske kinematografije ''Zvizdan'', redatelja Dalibora Matanića, dok su 14.02. u 17h na red došli i orebićki mališani sa projekcijom animiranog, sinkroniziranog filma ''Ups, Noa je otišao.''

Obe projekcije posjetilo je oko 100tinjak ljudi, a organizatori iz Ogranka Matice hrvatske Orebić su poručili kako je ovo tek uvodna aktivnost u sljedeće filmske projekcije i događaje, među kojima izdvajaju filmska gostovanja i predstavljanja filmskih incijativa i festivala, edukativnih radionica za mlade kao i revije dokumentarnih filmova. Njihov cilj je potaknuti lokalno stanovništvo na uživanje u filmskoj umjetnosti ali i na kulturu gledanja i promišljanja filmova. Sljedeće filmske aktivnosti očekuju nas već polovinom Ožujka!

Za sve dodatne informacije i raspored kulturnih dešavanja u orgranizaciji Ogranka Matice hrvatske Orebić pratite na njihovoj službenoj facebook stranici:
https://www.facebook.com/MHOrebic

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Veljača 2016 11:39

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku