Ispiši ovu stranicu
Subota, 11 Rujan 2021 18:14

U tijeku završne pripreme za koncert Joséa Curae i Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Orebiću

Napisao 
Pripreme za koncert Pripreme za koncert Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr

Na prostoru parkirališta Lučica - Pelješka jedra traju završne pripreme za večerašnji koncert  sjvetski poznatog argentinskog tenora Joséa Curae, također skladatelja i dirigenta, te Dubrovačkog simfonijskog orkestra i drugih izvođača.

Koncert je najavljen kao inauguracijski koncert za "Captain's Town Summer Festival", o kojem znamo tek da se planira za slijedeće ljeto, utemeljiteljica i ravnateljica mu je  Sandra Milankov, a umjetnički direktor upravo José Cura.

Kako je najavljeno, Cura će večeras izvesti umjetničke argentinske pjesme nastale na tekstove poznatih pjesnika i neke od svojih najpoznatijih opernih arija. Uz Curu će nastupiti i solistica na gitari, Čehinja Barbara Kubikova, kao i hrvatske dive - nacionalna prvakinja, solistica Opere HNK -a Ivana pl. Zajca u Rijeci Kristina Kolar te mlada sopranistica Marija Jelić, a sve pod dirigentskim vodstvom Marije Ramljak.

Koncertu će nazočiti brojni uzvanici, a ulaz je slobodan i za sve zainteresirane uz ograničenje broja nazočnih i poštivanje epidemioloških mjera. Koncert će snimati HRT,a snimka će biti emitirana sutra, 12. rujna, na drugom programu nacionalne televizije..

Koncert je podržan od Ministarstva kulture, Dubrovačko-neretvanske županije, ACI marine, Jadrolinije, HEP, Lagune Novigrad d.d., OTP banke, Općine Orebić i Turističke zajednice Općine Orebić.

Poslijednja izmjena dana Subota, 11 Rujan 2021 18:22