U subotu rođendanski koncert klape Geta uz Meri Cetinić i brojne druge goste!

Foto: klapa 'Geta'

Orebićka klapa ‘Geta’ velikim rođendanskim koncertom u sportskoj dvorani Osnovne škole ‘Orebić’  u subotu, 15. veljače, obilježava 10 godina rada.

Koncert počinje u 18h, a ulaz je slobodan! Uz slavljenike, na koncertu nastupaju brojni zanimljivi gosti. Najpoznatija među njima je Meri Cetinić, koja će uz klavir izvesti neke od svojih hitova. Nastupit će i prijatelji klape Geta iz inozemstva: Goran i Lenče Kukić iz Strumice u Sjevernoj Makedoniji, te Marko Žigmanović iz Subotice – pobjednici TV emisije “Nikad Nije Kasno”, izvođači i ljubitelji dalmatinskih pjesama. Na klaviru će ih pratiti Damir Vlašić, profesor glazbe iz Vele Luke. Izvedbe klape Geta na gitari će pratiti Vinko Barčot, poznati kantautor i autor hitova poput ‘Ne diraj moju ljubav’. Među rođendanskim gostima klape Geta nastupiti će još: klapa ‘Ošjak’ iz Vele Luke, ženska klapa ‘Nava’ iz Orebića, ženska klapa ‘Divna’ iz Trpnja, ženska klapa ‘Žuljanke’, dječji zbor OŠ ‘Orebić’, te Đurđica Farčić iz Orebića uz klavirsku pratnju prof. glazbe Marine Stanković Šabić. 

Orebićka klapa ‘Geta’ osnovana je 13. veljače 2010. i nosi ime prema jednoj od najstarijih i najljepših ulica u Orebiću. Klapa trenutno broji devet članova. Uz niz nastupa i koncerata kojima su dali svoj doprinos u obilježavanju svih značajnijih manifestacija i događanja na području općine Orebić, klapa Geta nastupa i na festivalima, smotrama te javnim priredbama u cijeloj Hrvatskoj, ali i van granica lijepe naše. Klapu je od osnutka vodila prof. Marina Stanković Šabić, dok je od 2014.g. glazbeno vodstvo preuzeo Janes Vlašić. Zadnjih nekoliko godina klapa prestaje biti tradicionalno muška, prijemom ženskog člana u ulozi soprana, a uz tradicionalnu a capella izvedbu uvodi i instrumentalnu pratnju – gitaru i mandolinu. U takvoj postavi snima i svoj prvi nosač zvuka pod nazivom ‘Znaš li dušo’. Članovi klape Geta su: Mirjana Galić (sopran), Tin Ujević (tenor), Sven Radoš (drugi tenor), Marko Gugić (drugi tenor), Neno Borovina (drugi tenor, gitara, mandolina), Josip Prižmić (bariton), Lovro Katalinić (bas, gitara), Toni Ćurković (bas), Janes Vlašić (bas).

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku