Subota, 22 Listopad 2016 11:43

U hotelu Bellevue u Orebiću otvorena Međunarodna konferencija 'Destinacija Napoleon'

Napisao 
S otvorenja u Bellevue-u S otvorenja u Bellevue-u Foto i galerija: G. I. Tepeš

Sinoć je u Hotelu Bellevue u Orebiću otvorena godišnja Generalna skupština Europske federacije napoleonskih gradova i Međunarodna konferencija 'Kulturna ruta - destinacija Napoleon'.

Orebić, 21. listopada 2016. Svečanim otvorenjem i zabavom dobrodošlice sinoć je u Orebiću započela ovogodišnja Generalna skupština Europske federacije napoleonskih gradova uz koju je organizirana i Međunarodna konferencija 'Kulturna ruta - destinacija Napoleon'.

Nazočinma su se obratili predstavnici organizatora, domaćina i pokrovitelja: Dubravka Davidović - organizatorica događaja i koordinatorica Napoleonskih gradova u Hrvatskoj, Antonio Piantanida - direktor sektora hotelijerstva HTP Orebić, Đuro Bukvić  - predsjednik Udruge općina u RH, Tomislav Ančić - načelnik općine Orebić, Jakov Vetma - predsjednik Udruge hrvatskih povijesnih gradova, Ivo Bašić - glavni tajnik Ministarstva turizm, Charles Bonaparte, predsjednik EFCN, Slavija Jačan Obratov - direktorica sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoju ponude Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, te Katarina Ivanković Knežević - pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava koja je konferenciju i skupštinu proglasila otvorenom.

Govornici su istaknuli potencijal kulturnih ruta, pa tako i napoleonskog naslijeđa u razvoju turizma, dok su domaćin iskazali zadovoljstvo domaćinstvom događaju i poželjeli gostima skori povratak u Hrvatsku i Orebić. Otovrenje je vodila Nila Miličić Vukosavić - novinarka HRT-a iz Dubrovnika, a nastupile su i orebićka ženska klapa 'Nava', te Kristina Nuić Prka i Danira Ipavec iz udruge Prokultura iz Splita, koje su izvedbom francuskih šansona osobito razveselile brojne sudionike iz te zemlje.

Organizatori događanja: Hrvatska udruga za turističke i kulturne rute Tur Kultur na čelu s predsjednicom Dubravkom Davidović, koordinatoricom EFCN-a za Hrvatsku i Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo s predsjednicom Dijanom Katicom, uz domaćine iz Hotela Bellevue uspjeli su prvo ovakvo događanje u renoviranom orebićkom hotelu organizirati na adekvatnoj razini - pa je stotinjak sudionika otvorenje pratilo u prilagođenom dijelu sale hotela uz razglas i simultani prijevod.

Konferencija i skupština nastavljaju se radnim dijelom danas i sutra, a gosti će također imati priliku organizirano uživati u ljepotama Orebića, kao i vinarija Pelješke župe. U sklopu konferencije postavljena je i izložba proizvoda lokalnih proizvođača nositelja oznake 'Hrvatski otočni proizvod'.

 

 

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku