Petak, 04 Studeni 2022 16:50

Predstavljanje romana 'Raskrižje' hrvatske književnice i komičarke Marijane Perinić u subotu u Orebiću.

Napisao 
Ilustracija - facebook Ilustracija - facebook

Narodna knjižnica Orebić poziva na predstavljanje romana Raskrižje" hrvatske književnice i komičarke Marijane Perinić. 

Predstavljanje će se održati u subotu 05. studenoga 2022. godine u čitaonici "Napredak" u zgradi Pomorskog muzeja u Orebiću u 18 sati.

Marijana Perinić rođena je 8. kolovoza 1978. u Šibeniku. Dupla Lavica i čistokrvna Dalmatinka. Radi kao spisateljica, blogerica, voditeljica, komičarka, imitatorica, menadžerica i turistički vodič zbog čega su je mediji proglasili najsvestranijom Hrvaticom.
U svijet stand-up komedije ušla je 2007. godine. Iza sebe ima više od 600 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije i svijeta. Pokrenula je prvi tematski stand-up comedy show u regiji o muško-ženskim odnosima „Štiklom u mozak, loptom u dupe“, a vrhunac komičarske karijere joj je imitacija bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Prije deset godina je osmislila talk-show „Ženska priča“, u kojem s gostima tematizira važna pitanja i aktualnosti vezane uz žene, promovirajući tako snagu ženske solidarnosti i međusobne podrške. Iza sebe ima objavljeno 117 blogova za portal Miss7.
Dodatno je autorica i voditeljica dviju televizijskih emisija. „Perilica“ je zabavna emisija u kojoj Marijana putuje Hrvatskom i “pere” poznate javne osobe u gradovima u kojima žive ili su odrasli. Gosti moraju odgovarati na škakljiva pitanja i sudjelovati u komičnim izazovima. „Introspekcija“ je emisija o osobnom razvoju i međuljudskim odnosima, s ciljem boljeg poznavanja čovjeka, koju vodi sa terapeutom Tomislavom Kuljišem.

Bibliografija:
- Gore ne može, zbirka šaljivih priča sa stand-up comedy nastupa (Vuković & Runjić, Zagreb, 2010.)
- Šaka suza, vrića smija, roman (CeKaPe, Zagreb, 2012.)
- Jesi online?, roman (Funditus, Zagreb, 2016.)
-Raskrižje, roman ( Fragment, Split, 2021)

Poslijednja izmjena dana Petak, 04 Studeni 2022 16:57

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku