KineDok četvrtkom – ”Medvjeđi otok”

Matica hrvatska Orebić u suradnji s udrugom Restart u sklopu projekta KineDok organizira projekcije kreativnih dokumentarnih filmova u dvorani Općine Orebić, svaki četvrtak u 19:00h! 

Ulaznice po cijeni 20kn dio su cjelogodišnjeg projekta udruge kojima donirate za kupnju audio-video (kino opreme). Školarcima i studentima slobodan ulaz!

U četvrtak 03.11. u 19:00h gledamo norveški film, ”Medvjeđi otok”, redatelja Ingea Weggea. Radnja dok. filma prati tri brata, suluda surfera koji pokušavaju pronaći mjesto na koje još nitko nikad nije postavio dasku. Bjørnøya ili Medvjeđi otok, nije mjesto kamo se odlazi na odmor ili na čijim se zaleđenim obalama ostaje dulje od nekoliko sati. Možda jednostavno zato jer je više od 500 kilometara udaljen od sjevera Norveške i jer do tamo baš i nema redovnog prijevoza. Privučeni životom u potpunoj izolaciji, odlučuju na otoku provesti dva mjeseca, prepuštajući se svim rizicima koje takav život nosi u potrazi za savršenim valom u prehladnom moru. U svakom slučaju, pronašli su vlastite razlike…

KineDok je međunarodni projekt i alternativna distribucijska platforma, u sklopu kojeg se svake godine na 20 različitih lokacija diljem zemlje prikazuju autorski i kreativni dokumentarni filmovi zemalja partnera s ciljem širenja publike i međunarodne suradnje zemalja Centralne i Srednje Europe. Filmovi se prikazuju na lokacijama koja nisu kina poput knjižnica, pučkih učilišta, trgova ili prostora na otvorenom. Zemlje članice projekta su Češka (nositeljica projekta), Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Hrvatska te od ove godine Poljska i Norveška.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku