KineDok četvrtkom – ”Domino-Efekt”

Matica hrvatska Orebić u suradnji s udrugom Restart documentary u sklopu projekta KineDok organizira projekcije kreativnih dokumentarnih filmova u dvorani Općine Orebić, svaki četvrtak u 19:00h!

Ulaznice po cijeni 20kn dio su cjelogodišnjeg projekta udruge kojima donirate za kupnju audio-video (kino opreme). Školarcima i studentima slobodan ulaz!

U četvrtak 10.11. u 19:00h gledamo dokumentarni film Poljskih redatelja Elwire Niewiere i Piotra Rosolowskog.
Za Oscara nominirana ekipa filma Rabbit à la Berlin donosi nam vizualno dojmljivu crnu komediju s Crnog mora i izbliza prikazuje kako izgleda život opčaran moćnom Rusijom.Abhazija je nova državica nastala odvajanjem od Gruzije 2008. godine, koju nastanjuje tek 250 tisuća stanovnika priznata od samo pet država na svijetu, uključujući Rusiju. Nakon rata, patriotizam je, naravno, glavni identifikacijski pogon. Kako bi ucrtao svoju domovinu na kartu svijeta, ministar sporta Rafael odlučio je organizirati međunarodno natjecanje u – dominu.

KineDok je međunarodni projekt i alternativna distribucijska platforma, u sklopu kojeg se svake godine na 20 različitih lokacija diljem zemlje prikazuju autorski i kreativni dokumentarni filmovi zemalja partnera s ciljem širenja publike i međunarodne suradnje zemalja Centralne i Srednje Europe. Filmovi se prikazuju na lokacijama koja nisu kina poput knjižnica, pučkih učilišta, trgova ili prostora na otvorenom. Zemlje članice projekta su Češka (nositeljica projekta), Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Hrvatska te od ove godine Poljska i Norveška.

Trailer filma

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku