Kultura i zabava na Pelješcu

Voditeljica Narodne knjižnice u Orebiću Nataša Tolj  je u uz malu svečanost u predškolskoj ustanovi Dječji vrtić Orebić predala 363 slikovnice za djecu.

Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017 10:01

Počinju ''Dani kulture Orebić 2017''

Predstavljamo vam program za Dane Kulture Orebić 2017 u organizaciji Matice hrvatske Orebić, a uz financijsku potporu Turističke zajednice Općine Orebić i Općine Orebić, te uz programsku suradnju s Kinom Mediteran, Korkyra Baroque Festivalom i Umjetničkom agencijom Sandre Milankov. Program započinjemo izložbom fotografija ''Bez iluzija'', umjetnika Marka van der Steenhovena, Belgijanca s orebićkom adresom. Pridružite nam se u nedjelju 09.07. u 20h u crkvi Anuncijati.

Iz Pomorskog muzeja u Orebiću javljaju kako je predavanje prigodom 60 godina rada Pomorskog muzeja Orebić odgođeno, a o novom datumu održavanja javnost će obavijestiti naknadno.

Unutar ERASMUS+ programa, područja K1 Razmjena mladih, odobren je prvi projekt s područja Dubrovačko-Neretvanske županije pod nazivom ''Rethink the future-Reinvent the city'' ili ''Promisliti budućnost – Izumiti grad''. Projekt provodi Matica hrvatska Orebić, a zemlje partneri su Italija, Španjolska, Slovačka, Litvanija i Rumunjska.

Danas će predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović s početkom u 11 sati uručiti Povelju zahvalnosti Matici hrvatskoj za osobitu ulogu i zasluge u očuvanju, obrani i promicanju kulturnog identiteta, moralnih vrednota i političkih prava hrvatskoga naroda, a u prigodi 175. obljetnice utemeljenja i 50. obljetnice objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika te povelje zahvalnosti njezinim zaslužnim članovima.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku