U tijeku pripreme za ovogodišnju berbu grožđa

U većini podruma i vinarija peljeških vinara, u tijeku su posljednje pripreme za ovogodišnju berbu grožđa ponajviše sorte plavac mali kojom je zasađeno više od 80% svih vinograda na Pelješcu.

Za razliku od prošle godine kada je berba počela znatno ranije, ove godine zbog kišovitog proljeća kasni 10 do 15 dana i vraća se u vrijeme uobičajeno za tu poljoprivrednu djelatnost. U tijeku je berba ranih sorti bijeloga grožđa a s branjem ranih sorti crnoga grožđa vranca i dalmatinke danas su počeli u janjinskom vinogorju, dok sutra s branjem tih sorti crnoga grožđa počinju na području poljoprivredne zadruge Putniković. Prema riječima stručnjaka, grožđe je općenito zdravo i dobre kakvoće, a ovogodišnji urod u granicama prosjeka.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku