Gospodarske vijesti iz Orebića i s Pelješca

Petak, 14 Listopad 2016 13:14

U tijeku ovogodišnja berba maslina

Na zapadnom dijelu Pelješca na kojem je za razliku od istočnijih područja u maslinicima izraženiji napad maslinove mušice nastavlja se berba maslina.

Turistička sezona na Pelješcu bliži se kraju. Na odmoru je još oko 700 gostiju, najviše njih 600 u orebićkoj općini u kojoj su još otvoreni hoteli Amines Grand Azur, koji posluje u sklopu hotelske kuće 'Laguna Novigrad', 'Bellewue' u sklopu HTP Orebić, obiteljski hoteli Indijan i Adriatic i manji hotel Vila Julija.

Srijeda, 05 Listopad 2016 11:10

Zatvorili 'Orsan' i 'Komodor'

Nakon hotela 'Orsan' koji posluje u sklopu HTP Orebić s ovogodišnjim poslovanjem završio je i hotel 'Komodor' u Turističkom naselju Perna u Kućištu.

Nakon što su ubrane i prerađene rane sorte bijelog i crnog grožđa u vinarijama šest poljoprivrednih zadruga u Potomju, Kuni, Donjoj Bandi, Janjini, Putnikoviću i Stonu, vinarskih tvrtki i sve brojnijih peljeških vinara sve je spremno za berbu i preradu bijelog grožđa rukatca ili maraštine kao i plavca malog na Dingaču i u Postupu.

Općina Orebić i ove će godine osigurati besplatne udžbenike za sve učenike upisane u I. razred osnovne škole, te subvencionirati nabavku školskih udžbenika za učenike ostalih razreda prema posebnim kriterijima.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku