Gospodarske vijesti iz Orebića i s Pelješca

U protekloj 2013. godini na Pelješcu je ostvaren dosad najveći turistički promet. Na području turističkih zajednica općina Orebić, Trpanj, Ston i Janjina boravilo je 153.480 gostiju i zaiblježeno 1.175.330 noćenja što je za 6,5 odnosno 7,5 posto više nego u 2012. godini.

U programu rada i financijskom planu za ovu godinu, koji je donesen na posljednjoj prošlogodišnjoj skupštini Turističke zajednice općine Orebić, naglasak je na akcijama kojima je svrha zadržati i još unaprijediti dostignutu razinu ukupne ponude na pelješkoj rivijeri.

Petak, 10 Siječanj 2014 14:00

Večernjakove čašice za pelješke vinare

U tradicionalnoj akciji Večernjeg lista - "Večernjakove čašice", u prošloj je godini, stručni žiri, u kojem su poznati hrvatski enolozi, vinari, somelijeri, ugostitelji i novinari ocijenio je više od 250 uzoraka vina domaćih i inozemnih vinara.

Prema podacima Turističke zajednice općine Orebić u prosincu je na pelješkoj rivijeri boravilo 66 gostiju i ostvareno 1.196 noćenja što je za 24 posto više nego u istom mjesecu 2012. godine

Božićni sajam u Strasbourgu najljepši je i najveći sajam na kome se nude razni proizvodi iz većine zemalja EU. Predstavnici  Dubrovačko – neretvanske županije Udruga Fortes sa otoka Korčule, Udruga Plavac mali, Pelješki vinski puti, Udruga za očuvanje neretvanske baštine, Županijska udruga uljara i maslinara, te udruga Liga protiv raka sa Pelješca prezentirala je bogatu ponudu sa ruralnog područja DNŽ-e,  u Hrvatskom božićnom selu na kojem Hrvatska prvi put gostuje kao nova članica EU.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku