Gospodarske vijesti iz Orebića i s Pelješca

 Iako je gostiju iz dana u dan sve više turistički promet na pelješkoj rivijeri u općini Orebić još nije dosegao lanjske brojke jer je na odmoru 7500 gostiju, pet posto manje nego sredinom srpnja rekordne 2013. godine.

 Podaci o ostvarenom turističkom prometu na Pelješcu u prvom polugodištu ove godine potvrdili su što se već znalo da je i gostiju i noćenja bilo manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Nedjelja, 13 Srpanj 2014 08:00

Kiša neumorna - vinogradari zabrinuti

 Učestale kiše, velika vlažnost i relativno niske temperature u proteklih desetak dana zabrinule su pelješke vinogradare, jer se znatno pogoršalo zdravstveno stanje u mnogim vinogradima na Pelješcu.

 Nakon predsezone u kojoj je na području svih peljeških turističkih zajednica zabilježen manji pad posjeta i noćenja ni početak glavne turističke sezone nije u skladu s očekivanjima ovdašnjih turističkih radnika.

 Najveći hotel na pelješkoj rivijeri i na Pelješcu ''Grand hotel Orebić'', koji od ove godine posluje u sklopu novog vlasnika hotelske grupacije ''Laguna Novigrad'' sa sjedištem u tom istarskom gradu, u glavnu je sezonu ušao s dobro popunjenim kapacitetom ugošćujući više od 400 gostiju.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku