Gospodarske vijesti iz Orebića i s Pelješca

Utorak, 16 Rujan 2014 12:54

Posezona po planu

Prema podacima Turističke zajednice općine Orebić na pelješkoj rivijeri još je na odmoru 3.200 gostiju što je na lanjskoj razini.

Lokalna akcijska grupa 'LAG5' započinje sutra s održavanjem ciklusa radionica koje će poslužiti kao podloga za izradu strateškog dokumenta održivog razvoja područja koje LAG5 obuhvaća (uključujući naravno cijeli poluotok Pelješac, te otok Korčulu). Prva radionica održava se u nedjelju, 13. rujna u Trpnju, a već u ponedjeljak u 18 sati održava se i radionica za područje općine Orebić u dvorani Općine u 18 sati.

Autokamp ''Nevio'' na Dubravici istočno od Orebića, koji je već godinama među najuspješnijim i najnagrađivanijim malim kampovima u Hrvatskoj, dobio je još jedno vrijedno međunardodno priznanje- Nagradu Međunarodnog udruženja za kamping i karavaning sad sjedištem u Bruxellesu u koje je učlanjeno 2 500 kampova u 36 zemalja Europe.

Prema podacima Turističke zajednice općine Orebić od početka godine do konca kolovoza u orebićkoj općini boravilo je 87 514 gostiju i ostvareno 700 025 noćenja. Broj posjetitelja je na lanjskoj razini, a noćenja dva posto manje.

Utorak, 02 Rujan 2014 17:52

Uspješan početak posezone na Pelješcu

Nakon rekordnih turističkih rezultata zabilježenih u kolovozu u kojem je i gostiju i noćenja bilo više nego u istom mjesecu prošle godine i početak posezone na području turističkih zajednica općina Orebić, Trpanj i Janjina također je uspješan.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku