Vijesti iz Orebića i s Pelješca

Demografska slika na području Pelješke župe iz godine u godinu sve je poraznija. Potvrđuje to i statistika koju vodi Župni ured Župe Uznesenja Marijina u Kuni.

U protekloj 2013. godini na Pelješcu je ostvaren dosad najveći turistički promet. Na području turističkih zajednica općina Orebić, Trpanj, Ston i Janjina boravilo je 153.480 gostiju i zaiblježeno 1.175.330 noćenja što je za 6,5 odnosno 7,5 posto više nego u 2012. godini.

U programu rada i financijskom planu za ovu godinu, koji je donesen na posljednjoj prošlogodišnjoj skupštini Turističke zajednice općine Orebić, naglasak je na akcijama kojima je svrha zadržati i još unaprijediti dostignutu razinu ukupne ponude na pelješkoj rivijeri.

Iz Općine Orebić doznajemo kako su ovih dana privedeni kraju radovi na postavljanju nadstrešnica na autobusnim stajalištima 'Kriva dolina' / Donja banda, te Zakamenje.

Od početka godine počela je radom Lokalna akcijska grupa LAG-5 koja obuhvaća područja Dubrovačkog primorja, Pelješca, Mljeta, Korčule i Lastova s 12 jedinica lokalne samouprave.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku