Sretan Vam blagdan Pomoćnice kršćana

Tina Bikić

Unutar ERASMUS+ programa, područja K1 Razmjena mladih, odobren je prvi projekt s područja Dubrovačko-Neretvanske županije pod nazivom ''Rethink the future-Reinvent the city'' ili ''Promisliti budućnost – Izumiti grad''. Projekt provodi Matica hrvatska Orebić, a zemlje partneri su Italija, Španjolska, Slovačka, Litvanija i Rumunjska.

Danas će predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović s početkom u 11 sati uručiti Povelju zahvalnosti Matici hrvatskoj za osobitu ulogu i zasluge u očuvanju, obrani i promicanju kulturnog identiteta, moralnih vrednota i političkih prava hrvatskoga naroda, a u prigodi 175. obljetnice utemeljenja i 50. obljetnice objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika te povelje zahvalnosti njezinim zaslužnim članovima.

Međunarodni dan bioraznolikosti u Orebiću je obilježen događajem pod nazivom ''Slow Food priče s Pelješca" u organizaciji Matice hrvatske Orebić i Slow Food Pelješac.

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti 22.05. Matica hrvatska Orebić i Slow Food Pelješac pozivaju vas u dvoranu Općine Orebić u 19h, na još jedno druženje pod nazivom ''Slow food priče s Pelješca''.

Matica hrvatska Orebić u suradnji s DVD Orebić i DVD Viganj poziva vas na izložbu fotografa Pera Poljanića pod nazivom ''U plamenu'' povodom blagdana Svetog Florijana, dana 07.05. (nedjelja) s početkom u 19h, u prostorijama Vatrogasnog doma u Orebiću.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku