Joško Jelavić

Prema podacima Turističke zajednice Općine Orebić, na Pelješkoj rivijeri u orebićkoj općini na odmoru je 2 tisuće i 300 gostiju, što je 39 posto od broja posjetitelja potkraj lipnja prošle godine.

Prva javna priredba u orebićkoj općini nakon ublažavanja epidemioloških mjera održat će se 20.06. (subota) u Hrvatskom domu u Vignju.

Završena je školska godina i u svim osnovnim školama na Pelješcu: u Orebiću, Trpnju, Kuni, Janjini i Stonu, ove godine iz poznatih razloga bez uobičajenih završnih svečanosti, a tužna je i činjenica da nije bilo ni tradicionalnog oproštaja od završenih osmaša.

Početak požarne sezone u DVD-u Orebić uz pojačane protupožarne mjere, danonoćna dežurstva i motrilačku službu u suradnji s Hrvatskim šumama obilježen je i radnom akcijom čišćenja šume i pješačkih staza u posebnom rezervatu šumske vegetacije Čempresada pod Gospu u zoni hotela sa zapadne strane Orebića.

Odlukom Uprave riječkog brodara Jadrolinije a zbog smanjenog prometa i izostanka turista, važeći zimski red plovidbe na trajektnim linijama Ploče-Trpanj, Dominče-Orebić, Sobra-Prapratno, ostaje do daljnjega.

Stranica 1 od 93

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku