Joško Jelavić

Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 18:47

Na Pelješcu sve spremno za skorašnju berbu

Na Pelješcu je sve spremno za skorašnju berbu plavca maloga kojim je zasađeno više od 80 posto svih vinograda, uključujući i najpoznatije lokacije na Dingaču i Postupu i druge vinograde s najkvalitetnijim grožđem te autohtone sorte vinove loze.

Danas je i u svim osnovnim školama na Pelješcu u Orebiću, Trpnju, Kuni, Janjini i Stonu s područnim školama u Vignju, Lovištu, Potomju, Žuljani, Putnikoviću i Ponikvama počela nova školska godina.

U organizaciji Češkog jedriličarskog saveza u pelješkom kanalu pred Vignjem u tijeku je otvoreno prvenstvo Češke Republike u jedrenju na dasci u disciplinama slalom i foil (fojl), na kojem sudjeluje više od 50 natjecatelja u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Prema podacima Turističke zajednice Općine Orebić, na Pelješkoj rivijeri u orebićkoj općini na odmoru je 2 tisuće i 300 gostiju, što je 39 posto od broja posjetitelja potkraj lipnja prošle godine.

Prva javna priredba u orebićkoj općini nakon ublažavanja epidemioloških mjera održat će se 20.06. (subota) u Hrvatskom domu u Vignju.

Stranica 1 od 93

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku